Vijesti

PREDSTAVNIK TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O MEDIJSKOM IZVJEŠTAVANJU O PREDMETIMA RATNIH ZLOČINA

17.10.2019. 10:55

Na skupu koji je okupio predstavnike medija, NVO sektora kao i predstavnike žrtava i oštećenih,  glasnogovornici tužiteljstava iz BiH, Hrvatske, Srbije i Ureda MRMKS-a, govorili su o radu i aktivnostima usmjerenim na informiranje medija i javnosti o radu tužiteljstava na predmetima ratnih zločina.

 

PREDSTAVNIK TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O MEDIJSKOM IZVJEŠTAVANJU O PREDMETIMA RATNIH ZLOČINA

Regionalni seminar o izvještavanju sa suđenja za ratne zločine i drugim temama tranzicione pravde održan je u Beogradu, u organizaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), Balkanske istraživačke novinarske mreže BIRN, a uz potporu Vlade Velike Britanije. 

Na seminaru je razgovarano o aktivnostima pravosudnih institucija usmjerenim na komunikaciju i suradnju sa medijima, građanima i NVO sektorom, a dužnosnici tužiteljstava iz zemalja regiona predstavili su rad svojih institucija u ovom segmentu.

Glasnogovornik i rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, Boris Grubešić, govorio je o naporima i aktivnostima koje tužiteljstvo poduzima da bi na što bolji način informiralo javnost i medije o radu ove institucije. 

Istaknuto je da Tužiteljstvo BiH, na godišnjoj razini, ima najveći broj objava i informacija o predmetima ratnih zločina, što je rezultat postojanja podignutih optužnica za ratne zločine protiv više od 850 osoba, koje je u svom radu podiglo Tužiteljstvo BiH, kao i velikog broja suđenja koja su u tijeku.

Tijekom ovog susreta, novinari iz zemalja regiona su sa predstavnicima pravosudnih institucija, nevladinog sektora, kao i predstavnicima žrtava i oštećenih, imali prigodu razgovarati o aktivnostima iz svakodnevne prakse u izvještavanju o predmetima ratnih zločina i modalitetima za poboljšanje suradnje u budućnosti.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba