Вијести

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ЛИЦЕ ОСУМЊИЧЕНО ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МОТОРНИХ ВОЗИЛА

09.10.2019. 09:09

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњиченог, али и због оправдане сумње да би осумњичени, уколико би се нашао на слободи, поново извршио исто или слично кривично дјело које му се ставља на терет.

 

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ЛИЦЕ ОСУМЊИЧЕНО ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МОТОРНИХ ВОЗИЛА

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за Авду Бурековића,  рођеног 1970. године у Зеници, држављанина БиХ и Велике Британије.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ  и осумњичен је да је с циљем стицања противправне имовинске користи, као држављанин Велике Британије, дужи временски период, преко међународних граничних прелаза довезао већи број моторних возила на територију БиХ, те потом возила продавао на аутоотпадима и за ненаплаћене законске дажбине за увоз возила оштетио државу БиХ, те је осумњичен за извршење кривичног дјела кријумчарење из члана 214. став 2. у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ, а све у вези са чланом 54. истог Закона.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba