Вијести

СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ ДРУГООПТУЖЕНОГ У ПРЕДМЕТУ КЛЕМЕНТ БАРБИЋ И ДР.; ПРЕДЛОЖЕНА КАЗНА ЗАТВОРА И НОВЧАНА КАЗНА

03.10.2019. 12:00

У оквиру предмета Тужилаштва БиХ, оптужени за извршено кривично дјело организирани криминал у вези са другим кривичним дјелима финансијског криминала и фалсификовања исправе, у потпуности је споразумно признао кривицу.

СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ ДРУГООПТУЖЕНОГ У ПРЕДМЕТУ КЛЕМЕНТ БАРБИЋ И ДР.; ПРЕДЛОЖЕНА КАЗНА ЗАТВОРА И НОВЧАНА КАЗНА

Валентино Барбић, рођен 1982. године у Сарајеву, држављанин Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, оптужен у оквиру предмета организованог криминала, у присуству адвоката споразумно је у потпуности признао кривицу за наведена кривична дјела.

Оптужени је у потпуности признао своје учествовање у организованој криминалној групи, која је фалсификовањем документације вршила фиктивну набавку разних машина за које су незаконито пријављивали поврат улазног ПДВ-а, као и фиктивно пријављивали крађе те преваром наплаћивали високе суме осигурања, чиме су остваривали незакониту имовинску корист те су оштетили више лизинг кућа и осигуравајућих друштава.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом, као главну казну, казну затвора у трајању од 1 (једне) године, као и споредну новчану казну од 60.000 КМ.

Предложена казна у складу је са улогом оптуженог у извршењу кривичних дјела.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba