Вијести

НА ПОДРУЧЈУ МЈЕСТА РИЗВАНОВИЋИ, КОД ПРИЈЕДОРА, ПОЧЕО ПРОЦЕС ЕКСХУМАЦИЈЕ

23.09.2019. 15:08

На локацији ексхумације пронађени су људски посмртни остаци, који ће бити прослијеђени на даљу антроплошку обраду и процес идентификације.

 

НА ПОДРУЧЈУ МЈЕСТА РИЗВАНОВИЋИ, КОД ПРИЈЕДОРА, ПОЧЕО ПРОЦЕС ЕКСХУМАЦИЈЕ

На локалитету мјеста Ризвановићи, у околини Приједора, почео је процес ексхумације, који под надзором поступајућег тужиоца, води стручна сарадница из Посебног одјела за ратне злочине.

Приликом копања, на мјесту ексхумације пронађени су посмртни остаци за које се претпоставља да припадају жртвама бошњачке националности, са подручја Ризвановића и околине Приједора.

Процес ексхумације води се под надзором Тужилаштва БиХ, а у процесу учествују и службеници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, као и љекар судске медицине, представници Цивилне заштите, као и полицијски службеници МУП-а РС који обезбјеђују локалитет на којем се врши ексхумација.

Процес ексхумације и потраге за посмртним остацима се наставља, а након окончања ексхумације посмртни остаци биће прослијеђени на даљу антрополошку обраду и утврђивање идентитета несталих лица, путем ДНК идентификације.

Истражиоци и стручно особље Тужилаштва БиХ, готово свакодневно, учествују у процесима ексхумација и тражења несталих лица на локацијама широм Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba