Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА, ГОРДАНА ТАДИЋ, УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ СТРАТЕШКОГ ФОРУМА ЗА САРАДЊУ ТУЖИЛАШТАВА И ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ

16.09.2019. 16:12

Успјешна сарадња кључна за ефикасну борбу против свих облика криминала.

                                                                            

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА, ГОРДАНА ТАДИЋ, УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ СТРАТЕШКОГ ФОРУМА ЗА САРАДЊУ ТУЖИЛАШТАВА И ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ домаћин је дводневног састанка Стратешког форума за сарадњу тужилаштава и полицијских агенција у БиХ, који је започео данас, 16. септембра, у Брчком.

Стратешки форум, који  је већ до сада значајно допринио јачању  сарадње тужилаштава и полицијских агенција у БиХ, одржава се по 16-и  пут, а тематски  је посвећен  капацитетима институција и текућим питањима за рад на предметима ратних злочина, те процесуирању предмета корупције и организованог криминала, што је континуирана тема Стратешког форума. Главни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, Зекерија Мујкановић, руководио је данашњим састанком на којем су, испред тужилачке компоненте,  учествовали  главна тужитељка Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, в.д. главног тужиоца Федералног тужилаштва ФБиХ Тихомир Јурко и главни тужилац Републичког јавног тужилаштва РС-а Махмут Шврака. Учешће на састанку узели су и руководиоци полицијских агенција у БиХ - директор Државне агенције за истраге и заштиту Перица Станић, директор Полиције РС-а Дарко Ћулум, шеф  Полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић и главни инспектор – начелник теренског уреда Сарајево Федералне управе  полиције Мустафа Хујдуровић.

Састанак Стратешког форума, који се наставља сутра, дио је активности које проводи ВСТС у оквиру пројекта „Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа“, уз финансијску подршку Владе Швајцарске и Владе Краљевине Норвешке.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba