Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, SUDJELOVALA NA SASTANKU STRATEŠKOG FORUMA ZA SARADNJU TUŽILAŠTAVA I POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH

16.09.2019. 16:12

Uspješna saradnja ključna za efikasnu borbu protiv svih oblika kriminala.

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, SUDJELOVALA NA SASTANKU STRATEŠKOG FORUMA ZA SARADNJU TUŽILAŠTAVA I POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH domaćin je dvodnevnog sastanka Strateškog foruma za saradnju tužilaštava i policijskih agencija u BiH, koji je započeo danas, 16. septembra, u Brčkom.

Strateški forum, koji  je već do sada značajno doprinio jačanju  saradnje tužilaštava i policijskih agencija u BiH, održava se po 16-i  put, a tematski je posvećen  kapacitetima institucija i tekućim pitanjima za rad na predmetima ratnih zločina, te procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala, što je kontinuirana tema Strateškog foruma. Glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Zekerija Mujkanović, rukovodio je današnjim sastankom na kojem su, ispred tužilačke komponente,  učestvovali  glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, v.d. glavnog tužioca Federalnog tužilaštva FBiH Tihomir Jurko i glavni tužilac Republičkog javnog tužilaštva RS-a Mahmut Švraka. Učešće na sastanku uzeli su i rukovodioci policijskih agencija u BiH - direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, direktor Policije RS-a Darko Ćulum, šef  Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i glavni inspektor – načelnik terenskog ureda Sarajevo Federalne uprave  policije Mustafa Hujdurović.

Sastanak Strateškog foruma, koji se nastavlja sutra, dio je aktivnosti koje provodi VSTV u okviru projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“, uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske i Vlade Kraljevine Norveške.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba