Вијести

У ОПШТИНИ ЗВОРНИК ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

05.09.2019. 16:17

На подручју села Јошаница, мјеста Сејфићи, општина Зворник, проведен је процес ексхумације посмртних остатака једног лица.

У ОПШТИНИ ЗВОРНИК ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

Пронађени су некомплетни посмртни остаци, а накнадним процесом ће се утврђивати идентитет жртве чији су посмртни остаци пронађени. Посмртни остаци су потом превезени у просторије ЈКП „Комеморативни центар“ д.о.о. Тузла ради даље судско-медицинске и криминалистичко-техничке обраде, те узимања узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртве.

Ексхумацију и рад овлаштених службених лица је координисао истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а на мјесту ексхумације су били присутни представници Института за нестала лица и Међународне комисије за нестала лица (ICMP), љекар специјалиста судске медицине, припадници Управе криминалистичке полиције ПУ Зворник, као и потребни радници уз кориштење адекватне механизације Комеморативног центра Тузла.

Запосленици Тужилаштва БиХ готово свакодневно учествују у тражењу посмртних остатака и ексхумацијама жртава ратних злочина широм БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba