Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ПРЕДЛОЖЕНА ЗАТВОРСКА КАЗНА У ТРАЈАЊУ ОД ДВИЈЕ И ПО ГОДИНЕ

21.08.2019. 11:23

Оптужени за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. КЗ-а БиХ, признао је кривицу и са тужиоцем из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, у присуству адвоката, потписао споразум о признању кривице.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ПРЕДЛОЖЕНА ЗАТВОРСКА КАЗНА У ТРАЈАЊУ ОД ДВИЈЕ И ПО ГОДИНЕ

Кривицу је признао оптужени Марко Кризманић рођен 1974. године у Линцу, Република Аустрија,  држављанин Републике Хрватске и Босне и Херцеговине.

Оптужени је у потпуности признао кривицу за кријумчарење око 25 килограма опојне дроге марихуана. Дрога је откривена и заплијењена на граничном прелазу Градишка, а кријумчарење је извршено у посебно направљеној прегради у аутомобилу.

Тужилаштво за оптуженог предлаже изрицање казне затвора у трајању од двије (2) године и шест (6) мјесеци,  као и изрицање мјере безбједности одузимање предмета кориштених у извршењу предметног кривичног дјела, међу којима су мобилни телефон са припадајућом СИМ картицом и путничко моторно возило.

Споразумним признањем кривице оптужени је у потпуности признао одговорност за почињено кривично дјело те се одрекао права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba