Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU; PREDLOŽENA ZATVORSKA KAZNA U TRAJANJU OD DVIJE I PO GODINE

21.08.2019. 11:23

 Optuženi za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH, priznao je krivicu i sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, u prisustvu advokata, potpisao sporazum o priznanju krivice.

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU; PREDLOŽENA ZATVORSKA KAZNA U TRAJANJU OD DVIJE I PO GODINE

Krivicu je priznao optuženi Marko Krizmanić rođen 1974. godine u Lincu, Republika Austrija, državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za krijumčarenje oko 25 kilograma opojne droge marihuana. Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Gradiška, a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u automobilu.

 

Tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije (2) godine i šest (6) mjeseci, kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju predmetnog krivičnog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo.

 

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba