Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ŠEFOM MISIJE OESS-a U BiH

14.08.2019. 14:32

Središnje teme sastanka odnosile su se na aktivnosti u procesuiranju predmeta ratnih zločina, te jačanje vladavine prava.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ŠEFOM MISIJE OESS-a U BiH

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sastala se sa šefom Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanikom Bruceom G. Bertonom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u procesuiranju predmeta ratnih zločina u BiH, naporima koje Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama u BiH i regionu ulaže u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina i ubrzanju procesuiranja predmeta, kao i projektima i aktivnostima koje Misija OESS-a u BiH realizira sa Tužiteljstvom BiH i pravosudnim institucijama, a sa ciljem jačanja vladavine prava.

Tijekom sastanka istaknuto je da je suradnja dviju institucija izuzetno bitna za vladavinu prava, te da Misija OESS-a u BiH i Tužiteljstvo BiH imaju isti cilj, a to je učinkovitost pravosuđa i donošenje pravde za žrtve.

Napori i aktivnosti koje provodi Tužiteljstvo BiH ocijenjeni su kao značajan korak za dostizanje pravde, a aktivnosti Misije OESS-a u BiH kao važna potpora pravosudnim institucijama u BiH.

Misija OESS-a u BiH i Tužiteljstvo BiH nastavit će realizirati započete projekte usmjerene ka jačanju vladavine prava.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba