Вијести

У ПРЕДМЕТУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ; СПОРАЗУМИМА ПРЕДВИЂЕНЕ ЗАТВОРСКЕ, УСЛОВНЕ И НОВЧАНЕ КАЗНЕ

19.07.2019. 13:57

Споразумним признањима предмет се у потпуности завршава.

У ПРЕДМЕТУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ; СПОРАЗУМИМА ПРЕДВИЂЕНЕ ЗАТВОРСКЕ, УСЛОВНЕ И НОВЧАНЕ КАЗНЕ

Споразум о признању кривице са тужиоцем из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ склопили су оптужени: 

1)  СЕЛИМАГИЋ ЈАСМИН, рођен 1987. године у Приједору, држављанин БиХ.

Предложена је, као главна казна, јединствена казна затвора у трајању од 1 (једне) године и  3 (три) мјесеца.

2)  МИЛИЋЕВИЋ МИЛИЦА, рођена 1986. године у мјесту Подгорица, Република Црна Гора, држављанка Републике Црне Горе.

Предложена је, као главна казна, казна затвора у трајању од 1 (једне) године која се неће извршити уколико оптужена у року од 4 (четири)  године не почини ново кривично дјело, као и споредна новчана казна у износу од 6000 КМ.

3)  ЂУРИЦА ИГОР, рођен 1990. године у Приједору, настањен у Приједору, држављанин БиХ.

Предложена је, као главна казна, казна затвора у трајању од 1 (једне) године, која се неће извршити уколико оптужени у року од 4 (четири) године не почини ново кривично дјело, као и споредна новчана казна у износу од 4000 КМ.

4)  СУВОДОЛАЦ ДРАГО, рођен 1997. године у Приједору, настањен у Приједору, држављанин БиХ.

Предложена је, као главна казна, казна затвора у трајању од 6 (шест) мјесеци, која се неће извршити уколико оптужени у року од 2 (двије) године не почини ново кривично дјело, као и споредна новчана казна у износу од 1000 КМ.

У оптужници се наводи да су оптужени у периоду од 26.11. до 04.12.2017. године, заједничким дјеловањем, међусобно договореним и повезаним радњама извршили недозвољено пребацивање 7 миграната, држављана Афганистана и Ирана, њихов транспорт и смјештај у БиХ, те уговарање илегалног пребацивања у земље Европске уније.

Сви оптужени су у присуству адвоката споразумно признали кривицу за кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249., у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица из члана 189. КЗ-а БиХ.

Оптужени су признали кривицу добровољно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора, те се одричу права на суђење, као и права жалбе на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразумна признања кривице прослијеђена су Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba