Вијести

ОДРЖАН КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ

19.07.2019. 11:28

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ одржала је колегиј свих тужилаца, на којем су анализирани постигнути резултати, изнесени планови за побољшање рада у наредном периоду, те разговарано о измјенама унутрашње организације, с циљем ефикаснијег рада на предметима.

 

ОДРЖАН КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ

У Тужилаштву БиХ одржан је колегиј свих тужилаца из сва 3 тужилачка одјела. Колегиј је водила главна тужитељка Гордана Тадић, која је колегама презентовала резултате рада у 2018. години, постигнуте резултате у првој половини 2019. године, као и план за измјене унутрашње организације ради побољшања рада и ефикаснијег рада на предметима.

Планиране измјене предвиђају враћање регионалних тимова у Посебном одјелу за ратне злочине, што ће помоћи концентрисању предмета за ратне злочине на једном подручју на одређени број тужилаца, истражилаца и стручног особља, што ће омогућити ефикаснији и бољи увид у догађаје, те допринијети ефикаснијем процесуирању предмета.

План измјене правилника једногласно је усвојен од стране тужилаца Тужилаштва БиХ, те ће бити упућен у даљу процедуру у ВСТС БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba