Vijesti

ODRŽAN KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH

19.07.2019. 11:28

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH održala je kolegij svih tužitelja, na kojem su analizirani postignuti rezultati, izneseni planovi za poboljšanje rada u narednom razdoblju, te razgovarano o izmjenama unutarnjeg ustroja, s ciljem učinkovitijeg rada na predmetima.

 

ODRŽAN KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH

U Tužiteljstvu BiH održan je kolegij svih tužitelja iz sva 3 tužiteljska odjela. Kolegij je vodila glavna tužiteljica Gordana Tadić, koja je kolegama prezentirala rezultate rada u 2018. godini, postignute rezultate u prvoj polovici 2019. godine, kao i plan za izmjene unutarnjeg ustroja radi poboljšanja rada i učinkovitijeg rada na predmetima.

Planirane izmjene predviđaju vraćanje regionalnih timova u Posebnom odjelu za ratne zločine, što će pomoći koncentriranju predmeta za ratne zločine na jednom području na određeni broj tužitelja, istražitelja i stručnog osoblja, što će omogućiti učinkovitiji i bolji uvid u događaje, te doprinijeti učinkovitijem procesuiranju predmeta.

Plan izmjene pravilnika jednoglasno je usvojen od strane tužitelja Tužiteljstva BiH, te će biti upućen u daljnju proceduru u VSTV BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba