Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЛИЦА КОЈЕ СЕ ТЕРЕТИ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПОВЕЗАНО СА КРИЈУМЧАРЕЊЕМ МИГРАНАТА

01.07.2019. 13:01

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЛИЦА КОЈЕ СЕ ТЕРЕТИ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПОВЕЗАНО СА КРИЈУМЧАРЕЊЕМ МИГРАНАТА

-      MEHMETA TINKA, рођеног 1956. године у граду Kilis, Република Турска, држављанина Републике Турске, налази се у притвору.

Оптужница Тужилаштва БиХ терети Mehmeta Tinka да је током мјесеца маја 2019. године, у намјери стицања личне материјалне користи, у договору са трећим лицем на територији Р Турске, организовао и договорио прихват тројице држављана Р Турске, а држављани те земље нису испуњавали услове за законит улазак и боравак у Њемачкој, односно земљама Европске уније, у коју земљу су намјеравали путовати.

Оптужени је, уз новчану надокнаду, имао задатак да по доласку у БиХ држављане Р Турске смјести у Сарајеву и обезбиједи њихов даљи илегални прелазак преко државне границе БиХ у Њемачку, односно земље ЕУ, у чему је откривен и спријечен од стране овлаштених службених лица Граничне полиције БиХ.

Оптужени се терети да је предузео радње којима је створио услове за непосредно учињење кривичног дјела прописаног законом БиХ, а за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна, чиме је починио кривично дјело припремање кривичног дјела из члана 248. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba