Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

27.06.2019. 16:36

Главна тужитељка Гордана Тадић, која је члан Управног одбора пројекта EU4JUSTICE „Подршка борби против организираног криминала и корупције у БиХ“ састала се са званичницима пројекта EU4JUSTICE, који у Босни и Херцеговини имплементира проведбени пројекат Министарства правде Р Француске задужен за међународну правосудну сарадњу - GIP Justice Coopération Internationale (JCI), уз финансијску подршку Европске уније. 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

На челу делегације били су гђа Isabelle Arnal, водитељица тима EU4JUSTICE и експерт овог пројекта г. Bernard Rabatel. 

На састанку је главна тужитељка истакла да је Тужилаштво БиХ предано сарадњи са пројектом, што увелико олакшава размјену искустава између експерата ЕУ те тужилаца и стручних сарадника овог тужилаштва, који ће проћи и обуке из области организованог криминала и корупције.

У оквиру пројекта, организована је студијска посјета техничке природе на којој је главна тужитељка одредила за учешће тужиоца Мирзу Хукељића, те је овај састанак уједно био припрема те посјете и планиране посјете високих званичника наредне године у оквиру које ће учествовати главна тужитељка, Гордана Тадић.  

Овај пројекат се проводи путем ВСТС-а БиХ и обухватиће сва тужилаштва у Босни и Херцеговини. 

Тужилаштво БиХ укључено је у више пројеката који су посвећени размјени искустава у јачању тужилачких капацитета и међународној сарадњи са институцијама са подручја ЕУ.  

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba