Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА 3 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА „ТУЛИП“

12.06.2019. 15:55

Ради се о тројици осумњичених, држављанима Турске, Ирака и СР Њемачке, који су под истрагом и сумњиче се да су дужи временски период, преко територије БиХ, према граници са Р Хрватском, кријумчарили мигранте са подручја земаља Блиског истока.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА 3 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА „ТУЛИП“

Након испитивања осумњичених поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију ће према Суду БиХ упутити приједлог за одређивање притвора за осумњичене:

1. Muhammed Zendi Muzafar, рођен 1971. године, држављанин Р Турске,

2. Babat Hadi, рођен 1970. године, држављанин СР Њемачке,

3. Mohamad Kadr Karwan, рођен 1987. године, држављанин Ирака.

Наведени осумњичени су лишени слободе на подручју Сарајева када су извршени и претреси возила и објеката које осумњичени користе те је пронађено 14 илегалних миграната са подручја Сирије и Ирака.

Осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и сумњиче се да су дужи временски период транспортовали илегалне мигранте кроз територију БиХ, према земљама ЕУ, у чему су ангажовали и друга лица.

Осумњичени се терете за кривична дјела организираног криминала из члана 250. КЗ-а БиХ и организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’ из члана 189а. КЗ-а БиХ.

Приједлог за одређивање мјере притвора биће у законском року упућен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba