Вијести

ОПТУЖЕНИ ДАРКО МАРЧЕТИЋ (1974) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

10.06.2019. 10:20

Предложена је казна од 1 године затвора, одузимање незаконите имовинске користи у износу од 3.500 евра и забрана вршења службене дужности у трајању од 5 година.

ОПТУЖЕНИ ДАРКО МАРЧЕТИЋ (1974) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени инспектор SIPA-е у РК Бања Лука, Дарко Марчетић (1974), споразумно је у потпуности признао кривицу за кривична дјела за која га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

Оптужени је признао кривицу за коруптивно кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења из члана 220. КЗ-а БиХ, кривично дјело изнуде из члана 295. КЗ-а ФБиХ и недозвољено кориштење личних података из члана 149. КЗ-а БиХ.

У складу са споразумним признањем, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од 1 године, одузимање незаконите имовинске користи у износу од 3.500 евра, као и забрана вршења службене дужности у трајању од 5 година.

Оптужени је споразумним признањем у потпуности признао кривицу те се одрекао права на суђење и права на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Оптужени се терети да је у својству инспектора SIPA-е, током прошле године, ступио у контакт са лицима  са подручја Кључа те од наведених изнуђивао новац увјеравајући их да ће искористити свој положај и погодовати им у одређеним поступцима, као и да ће им пружати заштиту од наводних истрага.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba