Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

31.05.2019. 15:29

На састанку је разговарано о активностима на јачању тужилачких капацитета, те размјени искустава са тужилачким експертима из Француске специјализованим за области борбе против финансијског криминала, корупције и друге области кривичног правосуђа.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

Главна тужитељка Гордана Тадић, са својим сарадницима, састала се са званичницима пројекта EU4JUSTICE, који у БиХ имплементира организација за међународну правосудну сарадњу - GIP Justice Coopération Internationale (JCI).

На челу делегације били су гђа Isabelle Arnal, водитељица тима EU4JUSTICE и г. Bernard Rabatel, некадашњи високи званичник тужилаштва у Француској и експерт са готово 40 година искуства у тужилаштвима и кривичном правосуђу.

На састанку је разговарано о међусобној сарадњи и размјени искустава у оквиру активности пројекта EU4JUSTICE, посвећеног јачању тужилачких капацитета и унапређењу кривичних истрага.

У оквиру пројекта ангажовани су међународни експерти са изузетним практичним искуством у борби против финансијског криминала, организованог криминала, привредног криминала, корупције, те међународне сарадње правосудних институција.

Тужилаштво БиХ укључено је у више пројеката који су посвећени размјени искустава у јачању тужилачких капацитета и међународној сарадњи са институцијама са подручја ЕУ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba