Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК СТРАТЕШКОГ ФОРУМА ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАЧКИХ И ПОЛИЦИЈСКИХ ИНСТИТУЦИЈА СА НИВОА БиХ, ЕНТИТЕТА И БРЧКО ДИСТРИКТА

30.05.2019. 14:25

Централне теме састанка односиле су се на унапређење рада и сарадње тужилаца и полиције у борби против корупције и организованог криминала те сарадњу и размјену информација у истраживању предмета ратних злочина.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК СТРАТЕШКОГ ФОРУМА ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАЧКИХ И ПОЛИЦИЈСКИХ ИНСТИТУЦИЈА СА НИВОА БиХ, ЕНТИТЕТА И БРЧКО ДИСТРИКТА

Тужилаштво БиХ је било домаћин XV састанка главних тужилаца и директора полицијских агенција на стратешком нивоу, а састанак је водила главна тужитељка Гордана Тадић.

Централне теме састанка односиле су се на унапређење рада и сарадње између тужилачких и полицијских структура у борби против корупције и организованог криминала у циљу што квалитетнијег документовања и доказивања кривичних дјела корупције у судским поступцима.

На састанку је разговарано и о сарадњи тужилаштава и полиције у истраживању ратних злочина, као и о усвајању Плана рада Стратешког форума за 2019. годину.

Такође, теме састанка односиле су се и на имплементацију закључака прошлог састанка, који обухватају донесене мјере од стране учесника Стратешког форума за унапређење рада и сарадње између тужилаштава и полицијских органа у процесуирању предмета корупције и организованог криминала.

Састанак Стратешког форума главних тужилаца и директора полицијских агенција у БиХ подржан је од стране пројекта „Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа“ који проводи ВСТС БиХ, а уз подршку амбасада Швајцарске и Норвешке.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba