Вијести

ИДЕНТИФИКОВАН И ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УПУЋИВАЊЕ ПРИЈЕТЊИ СПЕЦИЈАЛНОМ ПРЕДСТАВНИКУ ЕУ У БиХ Њ.Е. LARS-GUNNAR WIGEMARKU И ГЛАВНОЈ ТУЖИТЕЉКИ ГОРДАНИ ТАДИЋ

16.05.2019. 14:15

Тужилаштво БиХ је, заједно са Државном агенцијом за истраге и заштиту-SIPA, провело активности на лоцирању, идентификовању и лишењу слободе лица осумњиченог за угрожавање лица под међународноправном заштитом и напад на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичног дјела.

ИДЕНТИФИКОВАН И ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УПУЋИВАЊЕ ПРИЈЕТЊИ СПЕЦИЈАЛНОМ ПРЕДСТАВНИКУ ЕУ У БиХ Њ.Е. LARS-GUNNAR WIGEMARKU И ГЛАВНОЈ ТУЖИТЕЉКИ ГОРДАНИ ТАДИЋ

Након проведених истражних радњи по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима Државне агенције за истраге и заштиту, на подручју Липнице код Тузле, лоциран је и лишен слободе осумњичени Петровић Ранко, рођен 1990. године у Тузли.

Осумњичени је под истрагом и терети се да је упућивао озбиљне пријетње специјалном представнику ЕУ у БиХ, Њ.Е. Lars-Gunnar Wigemarku и главној тужитељки Тужилаштва БиХ, Гордани Тадић, путем јавних коментара на вијести објављене на интернет порталу www.klix.ba.

Осумњичени је остављао поруке и коментаре, видљиве свим читаоцима и корисницима, у којима је износио озбиљне пријетње и позивао на напад на наведена лица.

Осумњичени је под истрагом због кривичног дјела угрожавање лица под међународноправном заштитом из члана 192. КЗ БиХ и напад на службено лице у обављању послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241б. КЗ БиХ.

Након што испита осумњиченог, поступајући тужилац ће донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора и даљим активностима у предмету.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba