Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА МЕЂУНАРОДНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ТРАЖЕЊЕ НЕСТАЛИХ ЛИЦА (ICMP) У БиХ

15.05.2019. 16:27

Централне теме састанка односиле су се на наставак активности након ревизије посмртних остатака у костурницама у БиХ, у сегменту даљег поступања са посмртним остацима, њиховом обједињавању и смањењу броја неидентификованих посмртних остатака.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА МЕЂУНАРОДНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ТРАЖЕЊЕ НЕСТАЛИХ ЛИЦА (ICMP) У БиХ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са својим сарадницима, састала се са представницима Међународне комисије за тражење несталих лица (ICMP) у БиХ, на челу са Самиром Крехић, замјеницом шефа Програма за Западни Балкан.

Централне теме састанка су се односиле на активности након процеса ревизије посмртних остатака у костурницама и мртвачницама широм БиХ, односно, прегледа и идентификације посмртних остатака који су пронађени, али нису били идентификовани.

На састанку је разговарано о даљим активностима које ће се односити на спајање пронађених посмртних остатака са већ идентификованим посмртним остацима те предају посмртних остатака породицама жртава, као и укоп посмртних остатака.

Након завршеног поступка ревизије биће донесено ново упутство које ће омогућити надлежним тужилаштвима да крену у имплементацију препорука датих од ICMP-ја са циљем смањења броја откривених а неидентификованих посмртних остатака који се чувају на више локација у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba