Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TRI LICA OSUMNJIČENA ZA ORGANIZOVANO KRIJUMČARENJE MIGRANATA

19.04.2019. 12:27

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osumnjičene:

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TRI LICA OSUMNJIČENA ZA ORGANIZOVANO KRIJUMČARENJE MIGRANATA

1.   Mirković Nenada, rođenog 1981. godine u Bijeljini

2.   Simić Nikolu, rođenog 1994. godine u Bijeljini

3.   Vićanović Dražena, rođenog 1995. godine u Bijeljini

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su, kao organizovana kriminalna grupa, vršili krijumčarenje migranata sa područja Bliskog istoka preko teritorije BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva u odnosu na prvoosumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli da ometaju istragu, prikrivaju dokaze i vrše uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi mogli ponovo da počine krivično djelo ili dovrše započeto, u odnosu na sve osumnjičene.

Osumnjičeni se terete za krivično djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela ‘krijumčarenje migranata’  iz člana 189.a  stav 1. KZ-a BiH (osumnjičeni Mirković) i stav 2. (osumnjičeni Simić i Vićanović), a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. i 2. KZ-a BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba