Vijesti

OPSEŽNA AKCIJA TUŽITELJSTVA BIH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

17.04.2019. 14:33

Po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Granične policije BiH provode aktivnosti lišenja slobode i pretresa, na više lokacija, zbog kaznenog  djela organiziranje grupe ili udruženja za počinjenje kaznenog djela ‘krijumčarenje migranata’ iz članka 189a. stavak 1. KZ-a BiH, a u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 1. i 2. KZ-a BiH.

OPSEŽNA AKCIJA TUŽITELJSTVA BIH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH provode opsežnu akciju pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara.

Radi se o opsežnoj istrazi koja se provodi protiv osoba osumnjičenih da su kao organizirana kriminalna skupina vršili krijumčarenje migranata, uglavnom sa područja Bliskog istoka, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak, boravak i transfer kroz BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predani postupajućem tužitelju koji će ih ispitati, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba