Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА; У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА ОДУЗЕТО ВИШЕ ОД ТОНЕ ДУВАНА

19.12.2018. 15:07

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Дарка Марића, рођеног 1984. године у Љубушком, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА; У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА ОДУЗЕТО ВИШЕ ОД ТОНЕ ДУВАНА

Оптужени се терети да је дана 26.04.2016. године незаконито стављао у промет већу количину произведеног резаног дувана на територији БиХ, који није био обиљежен контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством Босне и Херцеговине.

Према наводима оптужнице, оптужени се бавио недозвољеним прометом акцизних производа, односно, припремао дуван у облику погодном за конзумацију и продавао својим купцима с циљем избјегавања плаћања законом предвиђених акцизних дажбина, чиме је оштећен буџет Босне и Херцеговине.

Приликом претреса, овлаштена службена лица су пронашла и одузела укупно 1.400 кг дувана у листу, резаног или на други начин уситњеног дувана.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело недозвољени промет акцизних производа из члана 210а. става 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba