Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR I MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENE ZA KRIVIČNA DJELA ZLOUPOTREBE POLOŽAJA I IZNUDE

10.12.2018. 10:43

Za osumnjičenog Marčetić Darka (1974) predloženo je određivanje mjere pritvora, a za osumnjičenog Aličić Adnana (1979) predloženo je određivanje mjera zabrane.

PREDLOŽEN PRITVOR I MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENE ZA KRIVIČNA DJELA ZLOUPOTREBE POLOŽAJA I IZNUDE

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Marčetić Darka, inspektora SIPA-e iz Regionalnog ureda u Banja Luci.

Mjera pritvora, u skladu sa odredbama člana 132. stav 1. tačka b), zatražena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Za osumnjičenog Aličić Adnana, u skladu sa članom 126. i 126a. ZKP-a BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjera zabrane koje uključuju zabranu putovanja, zabranu sastajanja sa određenim osobama i obavezu javljanja određenom policijskom organu.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičeni su za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ-a BiH i krivičnog djela iznude iz člana 295. KZ-a FBiH.

Prijedlozi su upućeni Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba