Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

10.12.2018. 08:44

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

-      HAMEDA RAYGANA, рођеног 1978. године у мјесту Vashemiran, држављанина Исламске Републике Иран, налази се у притвору.

Оптужени се терети да је у намјери прибављања противправне имовинске користи, превозом кроз територију БиХ, омогућио незаконит боравак једанаест миграната, држављана Ирана, Бангладеша и Авганистана, и илегално пребацивање миграната са намјером њиховог даљег пребацивања преко државне границе из БиХ у Р Хрватску, до крајњег одредишта Италије.

Према наводима оптужнице, оптужени је током мјесеца октобра 2018. године, по претходном договору са њему познатим лицем из Р Србије, које је претходно илегално превело групу миграната преко државне границе из Р Србије у БиХ, исте преузео на претходно договореном мјесту у близини Зворника те их повезао у правцу Сарајева, знајући да наведени мигранти не испуњавају услове за законит боравак у БиХ.

За описану  кривичноправну радњу оптужени је узео дио договореног новчаног износа, уз договор за исплату остатка приликом доласка у Сарајево.

У извршењу кривичног дјела оптужени је откривен контролом од стране полицијских службеника ПУ Кладањ.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. става 2. у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba