Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA OSOBA

05.11.2018. 15:28

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA OSOBA

- Jasmina Grahovića, rođenog 1987. godine u mjestu Ponikve, općina Velika Kladuša, državljanina BiH, i

- Edina Alibegića, rođenog 1987. godine u mjestu Todorovska Čelinja, općina Velika Kladuša, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su tijekom mjeseca travnja 2018. godine, kao članovi skupine formirane radi neposrednog izvršenja kaznenog djela krijumčarenja osoba, zbog stjecanja protupravne imovinske koristi, prevozili i omogućavali nezakonit boravak u Bosni i Hercegovini četiri osobe sa područja Kosova.

U optužnici se navodi da su optuženi, krijumčarene osobe koje su nezakonito boravile na području BiH, nakon prethodnog dogovora sa njima poznatom osobom, za unaprijed dogovoreni novčani iznos prijevoza preuzeli i povezli u pravcu Velike Kladuše, a sve sa ciljem kako bi im omogućili nezakonit prelazak na područje R Hrvatske i daljnje kretanje prema zemljama EU.

U izvršenju kaznenog djela optuženi su, skupa sa krijumčarenim osobama, otkriveni i spriječeni od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo organiziranje grupe ili udruženja za počinjenje kaznenog djela ‘krijumčarenje migranata’ iz članka 189a. stavak 2., u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 2. u  svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba