Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА У КОЈОЈ ЈЕ ЗАПЛИЈЕЊЕНО ОКО 900 КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА

08.10.2018. 14:57

Поступајући под надзором тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е су у сарадњи са МУП-ом РС ПУ Источно Сарајево извршили пресретање и запљену око 900 килограма опојне дроге марихуана „сканк“, која је заплијењена у камиону црногорских регистарских ознака.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА У КОЈОЈ ЈЕ ЗАПЛИЈЕЊЕНО ОКО 900 КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА

Акција је реализована у раним јутарњим часовима када су на локалитету Крупац, у Источном Сарајеву, заустављена два камиона са приколицама и једно путничко моторно возило.

Претресом заустављених возила, у једном камиону је пронађена велика количина опојне дроге марихуана "сканк", упакована у више различитих пакета. Према прелиминарним процјенама ради се о количини од око 900 кг опојне дроге, што је највећа запљена наркотика икад реализована на подручју БиХ.

Опојна дрога је била намијењена илегалном нарко-тржишту БиХ, а заплијењена опојна дрога на илегалном тржишту у БиХ достиже цијену вишу од  2 милиона КМ, док је њена цијена на илегалном тржишту у земљама ЕУ вишеструко већа.

Током акције слободе је лишено 5 осумњичених лица, држављана Црне Горе, који ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће након испитивања осумњичених одлучити о даљим активностима у предмету.

Осумњичена лица су под истрагом због кривичних дјела организираног криминала (чл. 250 КЗ-а БиХ) и неовлаштеног промета опојним дрогама (чл. 195. КЗ-а БиХ).

Током акције остварена је изузетна координација и сарадња између Тужилаштва БиХ и полицијских агенција које су учествовале у акцији.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba