Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ТЕШКИХ ОПОЈНИХ ДРОГА; ОСТВАРЕНА САРАДЊА СА ПАРТНЕРСКИМ АГЕНЦИЈАМА Р ХРВАТСКЕ

30.08.2018. 14:07

У оквиру акције кодног назива „Солињанка“  извршени су претреси објеката и возила повезаних са три осумњичена лица на подручју Мостара и Груда, а која су осумњичена за организовано кријумчарење опојне дроге хероин на подручју БиХ и Хрватске, као и продају на илегалном нарко-тржишту на подручју Мостара и Херцеговине.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ТЕШКИХ ОПОЈНИХ ДРОГА; ОСТВАРЕНА САРАДЊА СА ПАРТНЕРСКИМ АГЕНЦИЈАМА Р ХРВАТСКЕ

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници SIPA-е су на подручју Мостара и Груда извршили лишење слободе осумњичених и претресе објеката и возила која користе осумњичени.

На мјесту догађаја су били тужилац и истражилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, који су координисали активности на терену.

У удруженој полицијској акцији учествовала је  SIPA, као носилац активности, а подршку су пружали Гранична полиција БиХ, МУП ХНК и МУП ЗХК.

Акција је реализована у оквиру истраге у којој су прикупљени докази да су осумњичени припадници организоване криминалне групе која се дужи временски период бави међународним кријумчарењем, набавком, сакривањем и  даљом дистрибуцијом опојне дроге хероин на подручју БиХ и Хрватске.

Такође, прикупљени су докази да су осумњичени, готово свакодневно, вршили снабдијевање илегалног нарко-тржишта опојном дрогом хероин на подручју Мостара.

У оквиру истраге је остварена значајна сарадња са партнерским агенцијама на подручју Р Хрватске, будући да је опојна дрога херион кријумчарена и на подручју Хрватске.

Осумњичени су под истрагом због кривичног дјела организираног криминала из члана 250. и неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона БиХ.

Након лишења слободе и извршених претреса са циљем проналаска опојне дроге и других доказа о почињеним кривичним дјелима, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати, након чега ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba