Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA AKCIJA U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA TEŠKIH OPOJNIH DROGA; OSTVARENA SURADNJA SA PARTNERSKIM AGENCIJAMA R HRVATSKE

30.08.2018. 14:07

U okviru akcije kodnog naziva „Solinjanka“  izvršeni su pretresi objekata i vozila povezanih sa tri osumnjičene osobe na području Mostara i Gruda, a koje su osumnjičene za organizirano krijumčarenje opojne droge heroin na području BiH i Hrvatske, kao i prodaju na ilegalnom narko-tržištu na području Mostara i Hercegovine.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA AKCIJA U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA TEŠKIH OPOJNIH DROGA; OSTVARENA SURADNJA SA PARTNERSKIM AGENCIJAMA R HRVATSKE

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e su na području Mostara i Gruda izvršili lišenje slobode osumnjičenih i pretrese objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Na mjestu događaja su bili tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji su koordinirali aktivnosti na terenu.

U združenoj policijskoj akciji sudjelovala je  SIPA, kao nositelj aktivnosti, a potporu su pružali Granična policija BiH, MUP HNK i MUP ZHK.

Akcija je realizirana u okviru istrage u kojoj su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine koja se duže vremensko razdoblje bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavom, skrivanjem i  daljnjom distribucijom opojne droge heroin na području BiH i Hrvatske.

Također, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, gotovo svakodnevno, vršili snabdijevanje ilegalnog narko-tržišta opojnom drogom heroin na području Mostara.

U okviru istrage je ostvarena značajna suradnja sa partnerskim agencijama na području R Hrvatske, budući da je opojna droga herion krijumčarena i na području Hrvatske.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela organiziranog kriminala iz članka 250. i neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona BiH.

Nakon lišenja slobode i izvršenih pretresa sa ciljem pronalaska opojne droge i drugih dokaza o počinjenim kaznenim djelima, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba