Вијести

ОПТУЖЕНИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ГРАНИЦА“ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ

15.08.2018. 16:10

Предложена је казна од годину и осам мјесеци затвора и одузимање двије аутоматске пушке, оквира и муниције, као и свједочење у предмету против других оптуженика.

 

ОПТУЖЕНИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ГРАНИЦА“ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ

Оптужени Сафет Хасикић, рођен 1985. године у Брчком, након подизања оптужнице, у присуству адвоката је споразумно признао кривицу за кривично дјело неовлаштеног промета оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. КЗ-а БиХ.

Оптужени је признао кривицу за покушај међународног кријумчарења 2 аутоматске пушке, оквира и више комада муниције, које су требале бити прокријумчарене на подручје Републике Аустрије.

Радом Тужилаштва БиХ, SIPA-е и партнерских агенција у БиХ, заједно са колегама из Аустрије, у овој заједничкој операцији је у БиХ, на подручју Брчког и околине, откривена и лишена слободе група осумњичених за кријумчарење наоружања и муниције, а наоружање и муниција су одузети.

Споразумним признањем оптужени у потпуности признаје извршење кривичног дјела за које га терети оптужница тужилаштва те пристаје на предложену казну од 1 године и 8 мјесеци затвора, која је предложена споразумом.

Такође, споразумним признањем оптужени се обавезује на свједочење против оптужених у овом и другим предметима Тужилаштва БиХ у вези са сазнањима о почињеним кривичним дјелима.

У складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети 2 аутоматске пушке, оквири и муниција који су заплијењени у проведеној полицијској акцији.

Од оптуженог ће се одузети и незаконита имовинска корист у износу од 1000 КМ стечена извршењем кривичног дјела у овом предмету.

Предложена казна је у складу са улогом и одговорношћу оптуженог у почињењу кривичног дјела.

Споразумним признањем оптужени се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba