Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈА СУДИЈА ИЗ СР ЊЕМАЧКЕ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ И САСТАЛА СЕ СА В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНОМ ТАДИЋ

19.06.2018. 13:41

На састанку су колегама из Њемачке презентовани надлежност, унутрашња организација, као и рад и остварени резултати Тужилаштва БиХ за 15 година постојања институције, као и активности које тужилаштво предузима у јачању владавине права и приближавању Босне и Херцеговине европским интеграцијама.

ДЕЛЕГАЦИЈА СУДИЈА ИЗ СР ЊЕМАЧКЕ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ И САСТАЛА СЕ СА В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНОМ ТАДИЋ

Делегација судија из правосудног система СР Њемачке, у оквиру студијске посјете Босни и Херцеговини и правосудним институцијама наше земље, састала се са в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горданом Тадић и њеним сарадницима.

В.д. главног тужиоца, Гордана Тадић, колегама из Њемачке је презентовала организацију правосудног система БиХ и тужилачких институција у нашој земљи, надлежност и унутрашњу организацију Тужилаштва БиХ, резултате рада, као и сарадњу Тужилаштва БиХ са земљама региона и ЕУ, EUROJUST-ом и другим институцијама које дјелују на међународном нивоу.

На састанку су презентовани рад и резултати институције у протеклих 15 година постојања, који су остварени у процесуирању предмета ратних злочина, организованог криминала, финансијског и привредног криминала, тероризма, корупције и коруптивних кривичних дјела, илегалних миграција, међународног кријумчарења опојних дрога као и другим предметима у којима поступају тужиоци Тужилаштва БиХ.

Такође, на састанку је презентован рад и учешће Тужилаштва БиХ у међународним операцијама у борби против прекограничног криминала, као и активности које Тужилаштво БиХ предузима у борби против тероризма и опасности од тероризма, илегалних миграција и трговине људима и свих других кривичних дјела којима се угрожава владавина права и безбједност грађана.

Гости из СР Њемачке су имали прилику питати представнике Тужилаштва БиХ о питањима која их занимају из домена рада Тужилаштва БиХ и правосуђа наше земље.

Посјета судија из Њемачке је организована у сарадњи са Амбасадом СР Њемачке у Босни и Херцеговини, са којом тужилаштво има добру и вишегодишњу сарадњу, а на иницијативу Врховног савезног суда СР Њемачке.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba