Vijesti

U OPĆINI GORAŽDE IZVRŠENA EKSHUMACIJA TIJELA ŽRTAVA UBIJENIH U PROTEKLOME RATU

24.05.2018. 15:03

Na lokalitetu sela Gornja Bukvica, u općini Goražde, na dvije odvojene lokacije je izvršena ekshumacija pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a ekshumirani su nekompletni posmrtni ostaci tri osobe. Pretpostavlja se da je riječ o žrtvama srpske nacionalnosti ubijenim tijekom protekloga rata.

U OPĆINI GORAŽDE IZVRŠENA EKSHUMACIJA TIJELA ŽRTAVA UBIJENIH U PROTEKLOME RATU

Nakon pronalaska, skeletni ostaci su prebačeni u kosturnicu JKP „Sveti Marko“ Istočno Sarajevo, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno, utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Procesom ekshumacije na terenu rukovodio je istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a sudjelovali su i predstavnici Instituta za nestalе osobе BiH, liječnik sudske medicine, potrebni  radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, kao i policijski djelatnici MUP-a BPK Goražde.

Tužiteljstvo BiH, skupa sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba