Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД ОКО 73.000 КМ

18.05.2018. 12:30

Оптужена физичка и правна лица се терете да нису обрачунала нити пријавила ПДВ на основу продаје пословних и стамбених јединица те су оштетили буџет БиХ за око 73.000 КМ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД ОКО 73.000 КМ

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- Горана Миљановића, рођеног 1968. године у Добоју,

- Бране Миљановића, рођеног 1962. године у Добоју,

- Правног лица „Мак Комерц“ д.о.о. Добој.

Оптужени се терете да су током 2011. године, оптужени Брано Миљановић као одговорно лице и директор предузећа, а оптужени Горан Миљановић као овлаштено лице за заступање правног лица – предузећа „Мак Комерц“ д.о.о. Добој, продајом стамбено-пословних јединица остварили опорезиви промет без ПДВ-а у укупном износу од 429.341 КМ, који нису евидентирали кроз своје пословне књиге нити за наведени промет пријавили Управи за индиректно опорезивање БиХ порез на додату вриједност (ПДВ) у износу од 72.988 КМ, за који су оштетили буџет Босне и Херцеговине.

Оптужени се терете да су, не пружајући податке који су од битног утицаја на утврђивање пореске обавезе, односно, пружајући лажне податке о својим стеченим опорезивим приходима избјегли плаћање пореза на додату вриједност (ПДВ), чиме су починили кривично дјело пореске утаје или преваре из члана 210. става 3. КЗ-а Босне и Херцеговине.

Оптужница је упућена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba