Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

29.12.2017. 11:47

Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против два лица која се терете за кривично дјело кривотворење новца из члана 205. ставова 1. и 2. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 29. истог Закона.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-          ЕЛДИНА МУХИЋА (1997) и СЕНАДА КЛИЧИЋА (1988) из Цазина, држављана БиХ.

Оптужница Тужилаштва БиХ терети оптужене да су 9. марта 2016. године, након што су претходно прибавили фалсификоване новчанице од лица са подручја Цазина које је уз помоћ штампача начинило више новчаница у апоенима од 20 КМ, 50 КМ и 100 КМ, лажни новац ставили у оптицај као прави.

Оптужени су сљедећег дана у вечерњим часовима, у угоститељском објекту у Цазину, ставили у оптицај двије фалсификоване новчанице у апоену од 50 КМ као праве, на начин да су платили рачуне за поручена пића ради добиjања кусура у исправним новчаницама, да би потом напустили наведени локал.

Према наводима оптужнице, схвативши да би могли бити откривени, у тренутку када су одбацивали фалсификоване новчанице у канту за смеће,  уочени су од стране полицијских службеника ПС Цазин. Приликом претреса су пронађене фалсификоване новчанице у апоенима 3x100 КМ и 8x50 КМ, као и папир формата А4 на којем су одштампане новчанице у апоенима 3x100 КМ и 3x20 КМ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba