Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

28.12.2017. 14:54

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

- Милована Славнића, рођеног 1965. године у Травнику,  држављанина БиХ, и  

- Динка Алпеза, рођеног 1978. године у Грудама, држављанина БиХ и Р Хрватске.

Оптужени се терете да су, након што је претходно оптужени Алпез прибавио цигарете на њему познат начин и држао ради незаконите продаје у својој породичној кући,  договорио са оптуженим Славнићем куповину и преузимање веће количине картонских паковања са по 200 комада ручно прављених цигарета по цијени од 7 КМ за једно паковање, а које цигарете је требало за оптуженог Славнића преузети њима познато лице на подручју Бање Луке.

Приликом реализације наведене кривично-правне радње, оптужени Алпез и њима познато лице су легитимисани од стране службених лица МУП-а РС те је приликом прегледа и претреса унутрашњости путничког моторног возила пронађена и одузета наведена количина цигарета.

Према наводима оптужнице,  оптужени се терете да су у циљу стицаја противправне имовинске користи, оптужени Славнић имао намјеру купити ради незаконите продаје производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, а оптужени Алпез незаконито покушао производе ставити у промет.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. у вези са чланом 26. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba