Вијести

НА ПОДРУЧЈУ САРАЈЕВА ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПОКУШАЈ ОДЛАСКА НА СТРАНА РАТИШТА СИРИЈЕ И ИРАКА

27.12.2017. 15:57

Оперативним радом, на подручју сарајевске општине Нови Град, лоциран је и лишен слободе осумњичени који је остваривао контакте са циљем одласка у Сирију.

НА ПОДРУЧЈУ САРАЈЕВА ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПОКУШАЈ ОДЛАСКА НА СТРАНА РАТИШТА СИРИЈЕ И ИРАКА

По налогу Тужилаштва БиХ, а у координацији и сарадњи са оперативцима ОБА-е БиХ и полицијским службеницима SIPA-е, на подручју сарајевске општине Нови Град је лишен слободе осумњичени који је под истрагом због незаконитог придруживања страним паравојним или параполицијским формацијама.

Тужилаштво БиХ и безбједносне агенције су дошли до информација и доказа да је овај осумњичени остваривао контакте са лицима која бораве на ратиштима Сирије и Ирака, у структурама блиским тзв. „ИСИЛ“-у, те се распитивао за начине одласка и придруживања тим формацијама.

Ради се о лицу млађе животне доби.

Након испитивања осумњиченог поступајући тужилац ће донијети одлуку о даљим активностима у складу са законом.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и иностранству, у континуитету предузима активности на откривању, спречавању и санкционисању држављана БиХ који се имају намјеру придружити страним паравојним или параполицијским формацијама, а што је грађанима БиХ законом забрањено.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba