Вијести

У ПРЕДМЕТУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВИСОКОТАРИФНИХ РОБА ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ; СПОРАЗУМИМА ПРЕДВИЂЕНЕ УСЛОВНЕ И НОВЧАНЕ КАЗНЕ ТЕ ОДУЗИМАЊЕ НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

22.12.2017. 13:02

Споразумним признањима се предмет у потпуности завршава, а одузеће се већа количина кријумчарене робе, као и опреме кориштене за кријумчарење.

У ПРЕДМЕТУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВИСОКОТАРИФНИХ РОБА ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ; СПОРАЗУМИМА ПРЕДВИЂЕНЕ УСЛОВНЕ И НОВЧАНЕ КАЗНЕ ТЕ ОДУЗИМАЊЕ НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

Након што су суочени са оптужницом и доказима, у присуству адвоката, оптужени у предмету Неђо Анђелић (1982) и Бојан Јеремић (1977) из Требиња, држављани БиХ, споразумно су у потпуности признали кривицу за кривична дјела за која се терете.

Оптужени у предмету кодног назива „Пат“ се терете да су временском периоду од 30. августа до 15. септембра 2016. године, као чланови групе којом је руководило лице са подручја Р Црне Горе, чињењем кривичних дјела кријумчарили, препродавали, посредовали у растурању неоцарињене робе и то цигарета које нису обиљежене одговарајућим акцизним маркицама, и то са територије Р Црне Горе на територију БиХ. Оптужени су извршили кријумчарење наведеном робом у договору са лицем из Р Црне Горе тако што је поменуто лице довезло наведену робу на црногорску страну обале Билећког језера, на међудржавној граници Р Црне Горе и БиХ, гдје су оптужени претоварали и преузимали робу, након чега би гуменим чамцем превезли на босанскохерцеговачку страну обале поменутог језера, те возилима даље транспортовали ради складиштења и даље продаје.

Споразумима је предвиђено да се оптуженом Неђи Анђелићу изрекне јединствена казна затвора у трајању од једне (1) године и шест (6) мјесеци, која се неће извршити ако оптужени не почини ново кривично дјело у периоду од двије године, као и да му се одузму предмети употријебљени за почињење кривичног дјела, међу којима су гумени чамац и мотор за чамац, путничко моторно возило, мобилни телефони и привремено одузете цигарете. Од оптуженог се такође одузима износ од 12.000 КМ на име противправно стечене имовинске користи.

За оптуженог Бојана Јеремића је предложена јединствена казна затвора у трајању од једне (1) године и четири (4) мјесеца као главна казна, која се неће извршити ако оптужени не почини ново кривично дјело у периоду од двије године, те да се као споредна казна изрекне новчана казна у износу од 2.000 КМ, као и да му се одузму предмети употријебљени за почињење кривичног дјела, међу којима и радио станица моторола.

У оквиру проведених претреса пронађено је и одузето око 1900 штека цигарета, а предложене казне су у складу са улогама оптужених у извршењу кривичних дјела.

Споразумним признањима оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

С обзиром да оптужница обухвата наведене оптужене, прихватањем споразума и изрицањем казни предмет ће у потпуности бити окончан.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba