Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ИЛЕГАЛНИХ МИГРАЦИЈА ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

24.11.2017. 15:42

Састанком је предсједавала в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, а централне теме односиле су се на актуелне операције у борби против трговине људима и илегалних миграција које се реализују унутар БиХ, као и у сарадњи са партнерским агенцијама у региону и иностранству.

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ИЛЕГАЛНИХ МИГРАЦИЈА ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

На састанку Ударне групе за борбу против трговине људима и илегалних миграција учествовали су представници тужилачких, безбједносних, полицијских и пореских агенција са нивоа БиХ, ентитета и Брчко дистрикта, које су укључене у откривање и процесуирање наведених кривичних дјела.

Централне теме састанка односиле су се на актуелне операције које се проводе са циљем откривања, спречавања и процесуирања починилаца наведених кривичних дјела, међународну сарадњу у овим операцијама, као и на актуелне теме које се односе на заштиту жртава трговине људима.

Такође, на састанку је разговарано и о активностима усмјереним на спречавање илегалних миграција преко територије БиХ, што је врло битно са аспекта заштите безбједности граница.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba