Вијести

ОПТУЖЕНИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ПАПИРУС“ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

25.08.2017. 14:53

Оптужени Саво Манојловић (1967), оптужен у оквиру предмета кодног назива „Папирус“ због крађе идентитета и израде лажних докумената, у присуству адвоката је споразумно признао кривицу за кривична дјела почињена у временском периоду од 2013. до 2016. године.

ОПТУЖЕНИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ПАПИРУС“ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени је признао кривицу за почињено кривично дјело организовани криминал из члана 342. став 2. КЗ-а ФБиХ у вези са кривичним дјелима фалсификовање документа из члана 373. став 2. у вези става 1. КЗ-а ФБиХ и кривичним дјелом овјеравање неистинитог садржаја из члана 375. ставови 1. и 2. КЗ-а ФБиХ.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом казну затвора у трајању од двије (2) године и шест (6) мјесеци, као и да му се у смислу члана 74. КЗ-а БиХ одузму предмети употријебљени за почињење кривичног дјела, међу којима су мобилни телефони.

Висина предложене казне је у складу са улогом оптуженог у почињеном кривичном дјелу.

Оптужени потврђује да је упознат са садржајем споразума те истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем и обавезује се да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba