Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

03.05.2017. 15:36

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:    

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

-          МИРЕ МАРТИНОВИЋА, рођеног 1962. године у Горњим Мамићима, општина Широки Бријег, држављанина БиХ и Републике Хрватске.

Оптужени се терети да је у периоду од мјесеца марта до јула 2015. године, незаконито ставио у промет, односно продао производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством.

Према наводима оптужнице, оптужени је набавио већу количну дувана који је држао у кући коју је користио. Он се терети да је дуван резао и паковао у погодан облик за конзумацију, а све како би га даље као готови производ продавао на црном тржишту.

Према важећем законодавству и прописима, продајом сваког килограма дувана на црном тржишту врши се утаја од близу 100 КМ акциза и пореза, те се проузрокује штета држави, буџету и свим грађанима БиХ. 

У простријама куће коју је користио полицијски службеници SIPA-е су пронашли 210 кг сушеног дувана у листу, 208 кг резаног дувана и 191,5 кг сушеног дувана у балама.

Оптужени Мартиновић се терети да је починио кривично дјело недозвољени промет акцизних производа из члана 210а. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba