Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

12.04.2017. 14:47

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:    

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

-      ЈОВИЦЕ ПЕТРОВИЋА, рођеног 13. 07. 1984. године у Обудовцу, општина Шамац, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Према наводима оптужнице Петровић се терети да се у периоду од мјесеца марта до јула 2015. године бавио недозвољеним прометом акцизних производа, односно, држао у својој кући, припремао у облик погодан за конзумацију и продавао дуван за који није посједовао никакву документацију, односно који није обиљежен акцизним маркицама.

Оптужени је незаконито стављао у промет дуванске производе на које се плаћа порез по пореском законодавству Босне и Херцеговине.

Приликом претреса, овлаштена службена лица су пронашла и одузела укупно 235 килограма резаног дувана и дувана у листу, машине за резање дувана, као и разне декларације и натписе са кутија за паковање дувана.

Износ пореза и акциза за килограм дувана је око 100 КМ, те је наведеним кривичним дјелом нанесена штета буџету БиХ у износу од око 23.000 КМ.

Оптужени Петровић се терети да је незаконито стављао у промет, односно продавао производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством Босне и Херцеговине, чиме је починио кривично дјело недозвољени промет акцизних производа из члана 210а. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba