Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

09.12.2016. 15:29

Оптужени Радивоје Лучић (1974) споразумно је признао кривицу. Предложена је казна затвора од пет година, одузимање предмета кориштених у извршењу кривичних дјела те обавеза надокнаде износа прибављених продајом опојних дрога.

 

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Радивоје Лучић, рођен 17. 10. 1974. године у Плужинама, настањен у Никшићу, држављанин Црне Горе, у потпуности је признао кривицу за учињено кривично дјело организирани криминал из члана 250., а у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Споразумним признањем тужилаштво за оптуженог предлаже изрицање казне затвора од 5 (пет) година, мјеру безбједности одузимања предмета кориштених у извршењу кривичног дјела те обавезу надокнаде износа од укупно 7.100 евра прибављених продајом опојних дрога.

Оптужени Лучић је признао кривицу за организовање криминалне групе која је у циљу прибављања имовинске користи вршила неовлаштени међународни промет опојних дрога марихуана, хашиш и хероин на подручју Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Споразумним признањем оптужени је у потпуности признао одговорност за учињено кривично дјело те се одрекао права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Потписивањем споразума оптужени се обавезао и на плаћање трошкова који су произашли из овог кривичног поступка.

Предложена казна је у складу са кривичном праксом за наведена кривична дјела и адекватна је одговорности и учешћу оптуженог у наведеном кривичном дјелу.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba