Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

09.12.2016. 15:29

Optuženi Radivoje Lučić (1974) sporazumno je priznao krivicu. Predložena je kazna zatvora od pet godina,  oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju krivičnih djela te obaveza nadoknade iznosa pribavljenih prodajom opojnih droga.

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

Optuženi Radivoje Lučić, rođen 17. 10. 1974. godine u Plužinama, nastanjen u Nikšiću, državljanin Crne Gore, u potpunosti je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250., a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

Sporazumnim priznanjem tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora od 5 (pet) godina, mjeru bezbjednosti oduzimanja predmeta korištenih u izvršenju krivičnog djela te obavezu nadoknade iznosa od ukupno 7.100 eura pribavljenih prodajom opojnih droga.

Optuženi Lučić je priznao krivicu za organizovanje kriminalne grupe koja je u cilju pribavljanja imovinske koristi vršila neovlašteni međunarodni promet opojnih droga marihuana, hašiš i heroin na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Sporazumnim priznanjem optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se obavezao i na plaćanje troškova koji su proizašli iz ovog krivičnog postupka.

Predložena kazna je u skladu sa krivičnom praksom za navedena krivična djela i adekvatna je odgovornosti i učešću optuženog u navedenom krivičnom djelu.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba