Vijesti

UPUĆEN PRIJEDLOG MJERA PRITVORA ZA PET LICA KOJA SU LIŠENA SLOBODE U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “BOX”

12.10.2016. 20:45

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:

UPUĆEN PRIJEDLOG MJERA PRITVORA ZA PET LICA KOJA SU LIŠENA SLOBODE U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “BOX”

- Adrić Marka, rođenog 16.10.1990. godine u Brčkom, državljanina BiH,

- Kojić Milenka, rođenog 24.09.1964. godine, u mjestu Obudovac, općina Šamac, državljanina BiH,

- Kojić Mirka, rođenog 09.08.1992. godine, u Brčko distriktu, državljanina BiH,

- Hećimović Ibrahima, rođenog 01.05.1956. u Orašju, državljanina BiH i

- Popratin Danijela, rođenog 22.06.1983. godine u Jajcu, državljanina BiH.

Postupajući tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjera pritvora iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP BiH, odnosno zbog osnovane sumnje da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli stupiti u kontakt i vršiti uticaj na saučesnike i svjedoke, kao i uništiti ili sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, a u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih.

Osumnjičeni Andrić Marko je pod istragom zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, osumnjičeni Kojić Milenko, Kojić Marko i Hećimović Ibro terete se za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja i ovlaštenja, te krivotvorenja isprava, dok se Popratin Danijel tereti za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba