Vijesti

U TUŽILAŠTVU BiH I DALJE AKTIVAN PREDMET KOJI SE ODNOSI NA NAPAD NA PREMIJERA SRBIJE VUČIĆA

29.08.2016. 14:18

Radi tačnog i objektivnog informisanja javnosti, te zbog nepotrebne politizacije predmeta u medijima, želimo istaći sljedeće:

 

U TUŽILAŠTVU BiH I DALJE AKTIVAN PREDMET KOJI SE ODNOSI NA NAPAD NA PREMIJERA SRBIJE VUČIĆA

- U Tužilaštvu BiH postoje dva predmeta koja se odnose na napad na premijera Srbije g. Vučića.

- Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, donio je naredbu o obustavi istrage protiv 2 lica zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili krivično djelo.

- U Tužilaštvu BiH postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, g. Vučića, na kojem se intenzivno radi.

- U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svjedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala i pregledani dostupni video snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su lica protiv kojih je istraga obustavljena počinila krivično djelo.

- Također, javnost treba znati i činjenicu da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog  ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje sigurnosti i druga krivična djela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta dana 06.06.2016. godine dostavljena Tužilaštvu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba