Vijesti

TUŽITELJSTVO BIH ZAHVALJUJE SE VIJEĆU MINISTARA I DELEGACIJI EU, NA ODOBRENIM SREDSTVIMA ZA REKONSTRUKCIJU I IZGRADNJU ZGRADE I JAČANJE KAPACITETA TUŽITELJSTVA

26.08.2016. 09:36

Nakon što je Vijeće ministara BiH, na jučerašnjoj sjednici, donijelo odluku o odobravanju sredstava za rekonstrukciju objekta Specijalne policije FBiH i izgradnju dodatnog kata, za smještaj Tužiteljstva BiH, u planiranim sredstvima od oko 3,8 milijuna KM, tužiteljstvo se zahvaljuje Vijeću ministara na razumijevanju, podršci i povjerenju u procesu jačanja kapaciteta Tužiteljstva BiH.

TUŽITELJSTVO BIH ZAHVALJUJE SE VIJEĆU MINISTARA I DELEGACIJI EU, NA ODOBRENIM SREDSTVIMA ZA REKONSTRUKCIJU I  IZGRADNJU ZGRADE I JAČANJE KAPACITETA TUŽITELJSTVA

Također, upućujemo i izraze zahvalnosti Delegaciji EU u BiH, na odobrenim sredstvima za izgradnju nove zgrade u blizini sadašnjeg objekta, u iznosu od oko 1,4 milijuna eura, čime će tužiteljstvo biti u potpunosti opremljeno i smješteno u odgovarajuće kapacitete u skladu sa potrebama institucije.

Također, u okviru projekata Delegacije EU, zahvaljujemo se i na odobravanju sredstava za 5 novih terenskih vozila, kao i specijalne hladnjače i rentgena za analizu ekshumiranih posmrtnih ostataka.

Bitno je istaći i da je odobreni angažman osoblja u okviru IPA projekta, također od značajne pomoći u radu Tužiteljstva BiH.

Izgradnjom navedenih objekata, u potpunosti će biti riješen problem smještaja uposlenika i kapaciteta tužiteljstva, a na taj način, oslobodit će se i prostor za adekvatniji smještaj kapaciteta Suda BiH u sadašnjoj zgradi.

Zahvaljujemo se Vijeću ministara BiH i Delegaciji EU u BiH, na podršci, povjerenju i razumijevanju potreba za jačanje tužiteljskih kapaciteta, te ćemo svakako, pozvati nadležne predstavnike institucija, na polaganje kamena temeljca za izgradnju objekta.

Jačanje kapaciteta svakako će pomoći u postizanju još boljih rezultata u budućnosti.

Glavni tužitelj Tužiteljstva-Tužilaštva BiH

            Goran Salihović


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba