Вијести

НОВОИМЕНОВАНИ ТУЖИОЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОЛОЖИЛИ СВЕЧАНУ ЗАКЛЕТВУ

24.08.2016. 12:43

Новоименовани тужиоци, њих укупно троје, који требају ступити на дужност 01. септембра, данас су у ВСТС-у БиХ положили свечану заклетву, након именовања на позиције тужиоца Тужилаштва БиХ.

НОВОИМЕНОВАНИ ТУЖИОЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОЛОЖИЛИ СВЕЧАНУ ЗАКЛЕТВУ

Тужиоци, који ће за неколико дана ступити на дужност и са својим колегама учествовати у борби против најтежих облика криминала, са циљем заштите владавине права и безбједности грађана Босне и Херцеговине су:

- Ивана Петковић,

- Мерсудин Пружан и

- Мухамед Ковач.

Полагању заклетве присуствовао је и главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, који је честитао новоименованим колегама, те се са њима, као и колегама из Кантоналног тужилаштва Сарајево које су дошле упутити честитке, састао у свом кабинету и пожелио новим тужиоцима срећу и успјех у раду.

У Тужилаштву БиХ очекујемо да ће ускоро у ВСТС-у  бити именована и преостала 3 тужиоца која недостају како би Тужилаштво БиХ било у планираном капацитету, што ће сигурно побољшати ефикасност у борби против свих облика криминала из надлежности Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ, почетком наредне године, навршиће 14 година постојања институције која, служећи грађанима Босне и Херцеговине, процесуира најтеже случајеве организованог криминала, привредног криминала, корупције, тероризма и ратних злочина.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba