Vijesti

NOVOIMENOVANI TUŽIOCI TUŽILAŠTVA BiH POLOŽILI SVEČANU ZAKLETVU

24.08.2016. 12:43

Novoimenovani tužioci, njih ukupno troje, koji trebaju stupiti na dužnost 01. septembra, danas su u VSTV-u BiH položili svečanu zakletvu, nakon imenovanja na pozicije tužioca Tužilaštva BiH.

NOVOIMENOVANI TUŽIOCI TUŽILAŠTVA BiH POLOŽILI SVEČANU ZAKLETVU

Tužioci, koji će za nekoliko dana stupiti na dužnost i sa svojim kolegama sudjelovati u borbi protiv najtežih oblika kriminala, sa ciljem zaštite vladavine prava i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine su:

- Ivana Petković,

- Mersudin Pružan i

- Muhamed Kovač.

Polaganju zakletve prisustvovao je i glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, koji je čestitao novoimenovanim kolegama, te se sa njima, kao i kolegama iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koje su došle uputiti čestitke, sastao u svom kabinetu i poželio novim tužiocima sreću i uspjeh u radu.

U Tužilaštvu BiH očekujemo da će uskoro u VSTV-u  biti imenovana i preostala 3 tužioca koja nedostaju kako bi Tužilaštvo BiH bilo u planiranom kapacitetu, što će sigurno poboljšati efikasnost u borbi protiv svih oblika kriminala iz nadležnosti Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, početkom naredne godine, navršit će 14 godina postojanja institucije koja, služeći građanima Bosne i Hercegovine, procesuira najteže slučajeve organiziranog kriminala, privrednog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba