Vijesti

DIREKTOR DIREKCIJE ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA IZVIJESTIO GLAVNOG TUŽIOCA O PROVEDENIM AKTIVNOSTIMA POLICIJSKIH I SIGURNOSNIH AGENCIJA U OKVIRU OPERATIVNE AKCIJE „SREBRENICA 2016“

14.07.2016. 13:38

Glavni tužilac je uputio čestitke direktoru Viliću i Operativnom štabu akcije za uspješno osiguranje skupa bez najmanjeg incidenta.

DIREKTOR DIREKCIJE ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA IZVIJESTIO GLAVNOG TUŽIOCA O PROVEDENIM AKTIVNOSTIMA POLICIJSKIH I SIGURNOSNIH AGENCIJA U OKVIRU OPERATIVNE AKCIJE „SREBRENICA 2016“

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Mirsadom Vilićem.

Direktor Vilić je informisao i izvijestio glavnog tužioca o aktivnostima provedenim u okviru Operativne akcije „Srebrenica 2016“, koja je uključivala rad i koordinaciju svih policijskih i sigurnosnih agencija prilikom obilježavanja 21. godišnjice genocida u Srebrenici.

U okviru operativne akcije sudjelovalo je više stotina policijskih službenika iz svih policijskih i sigurnosnih agencija, a održavani su redovni sastanci na kojima je sastavljan plan aktivnosti i vršene procjene potencijalnih sigurnosnih opasnosti.

Procjenjuje se da je obilježavanju 21. godišnjice genocida u Srebrenici prisustvovalo više od  20 000 lica iz BiH i inostranstva, uključujući veliki broj međunarodnih delegacija i diplomatskih predstavnika, što je zahtijevalo detaljne i koordinirane sigurnosne pripreme.

Koordinirane su sigurnosne aktivnosti prilikom dolaska, boravka i odlaska sudionika, aktivnosti osiguranja putnih pravaca na području Srebrenice i okoline, kao i samog Memorijalnog centra u Potočarima.

Glavni tužilac uputio je čestitke direktoru Viliću, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i svim policijskim i sigurnosnim agencijama i policajcima koji su sudjelovali u aktivnostima i poslovima osiguranja, za uspješno realizirane poslove sigurnosti u okviru Operativne akcije „Srebrenica 2016“.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba